Inför prispengar och sänkt anmälningsavgift på SM!

 In Beachvolley-SM

Det blir 40000 kr i prispengar på Beachvolley-SM på Tylösand i sommar och samtidigt sänks anmälningsavgiften i seniorklassen från 1150 kr till 800 kr.
– Vi vill höja statusen på vårt Svenska mästerskap och att det verkligen ska vara den mest prestigefyllda tävlingen i Sverige, berättar BeachTravels Rasmus Jonsson.

Beachvolley-SM avgörs vecka 31 på klassiska Tylösand och arrangeras av BeachTravels och Svenska Volleybollförbundet.
– Vi tittar på massor av förbättringspunkter för att kunna utveckla Beachvolley-SM för alla deltagare och besökare. Målet är att skapa en riktigt häftig upplevelse där beachvolleyboll står i centrum och samtidigt vara ett grymt skyltfönster för att locka in fler till vår sport, säger Rasmus.
– Genom åren har frågan om prispengar och de höga anmälningsavgifterna varit en återkommande puck som tagits upp bland seniorspelarna. Vi är glada att ha kunnat få till den här förändringen, fortsätter Rasmus.
De svenska mästarna får 10000 kr, silvermedaljörerna 5000 kr och treorna 2500 kr. Givetvis lika mycket prispengar för både damerna och herrarna.
– Jag tror faktiskt att beachvolleyboll är en av världens mest jämställda sporter. För oss är det självklart att alla ska ha samma villkor och förutsättningar. Tjejer och killar får lika mycket prispengar, tv-tid är jämnt fördelad osv, säger Rasmus.
Fler nyheter om Beachvolley-SM kommer inom kort, stay tuned!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search