Beachvolleyn har hittat hem på riktigt!

 In SummerSmash Festival

2018 blev ett riktigt genombrottsår för Beachvolleyn där sporten togs till nya höjder under tre magiska veckor på Tylösand i Halmstad. Under samlingsnamnet Summersmash Festival genomfördes träningsläger, Nordeuropeiska mästerskapen för U17 och U19, maskeradturneringen Beachvolleyfesten och Svenska mästerskapen med hela 28 klasser. Under perioden besöktes evenemangen av drygt 65 000 besökare.

Summersmash Festival blev en stor succé. Förutom antalet besökare ökade även antalet deltagare markant: SM med 20% mot tidigare år och Beachvolleyfesten med 25% där över 65% är besökare utifrån och av dem 11% internationella.
Intresset för beachvolleysporten har också gett stor spridning i medier, traditionella och sociala. Livesändningen av semifinaler och finaler i Sportkanalen och C More sågs av drygt 75 000 personer och inslag i Sportspegeln och SVT Play av 443 782 personer.

Inte mindre än 16 200 gästnätter kan kopplas direkt till evenemanget, något som ger bra affärer för den lokala besöksnäringen. Även alla de leverantörer av varor och tjänster till Summersmash Festival visar hur evenemang skapar lokala affärsmöjligheter och därmed klirr i kassan.

-Vi är otroligt glada och stolta att Halmstad och Tylösand är platsen där beachvolleyn nu verkligen fått sitt genombrott. Evenemanget genomförs proffsigt av Beachtravels Sweden AB med stor och helt nödvändig hjälp av bland andra Hylte/Halmstad Volley. Inramningen med en rad andra aktivitetsmöjligheter och hangouts tilltalar även många utanför beachvolleyfamiljen, säger Ann Johansson från Destination Halmstad AB.

Läget på Tylösand har gjort det möjligt att utveckla Summersmash Festival rejält, Rasmus Jonsson VD på BeachTravels säger :

-Summersmash och Beachvolley-SM är Svensk Volleybolls största mötesplats och årets evenemang var en supersuccé, både när det kommer till deltagare och besökare. Vi jobbar hela tiden stenhårt för att utveckla upplevelsen och känslan på plats. Målet är att skapa tropiska sommarminnen för besökaren, utan att behöva lämna Sverige, där beachvolley och dess livsstil står i centrum.

-Evenemang som Summersmash är en bidragande orsak till att Halmstad och Tylösand ären populär plats att besöka och vara på. Det ger även invånarna i Halmstad ett stort mervärde. Vi ser verkligen fram emot att Summersmash blir ett återkommande evenemang på Sveriges bästa och hetaste strand. Dessutom gynnar detta besöksnäringen rejält och ligger helt i linje med våra ambitioner om att var en ledande upplevelsestad, säger Magnus Ackerot ordförande i Destination Halmstad AB.

Datum för evenemanget nästa år och mer information
https://www.summersmash.se/

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search